Amber Nederhand: Altijd snel reactie

Amber werkt sinds 2018 bij BVR Adviseurs en is daar Senior Ruimtelijk Ontwerper. BVR is een visionair en strategisch bureau en werkt aan verschillende vormen van gebiedsontwikkeling in Nederland. Al zolang Amber zich kan herinneren, is Manfred één van de vaste krachten van BVR Adviseurs: “Zolang ik me kan heugen zijn Manfred en BVR samen. Dat was een vast gegeven toen ik hier kwam werken”, vertelt Amber met een lach.

Samen met Manfred heeft Amber de website van BVR een opfrisbeurt gegeven: “We hebben samen nieuwe toepassingen bedacht én gemaakt, zodat de website beter toegankelijk is.” Amber vond het erg leuk om dit samen met Manfred te doen: “Hij weet natuurlijk de technische aspecten achter bepaalde elementen. Als ik bijvoorbeeld iets bedenk dat moeilijk haalbaar of erg duur was, dan wijst Manfred je erop en komt hij met een beter alternatief. Dat is echt fijn!

Voor Manfred was de samenwerking met een stel ontwerpers wel een uitdaging, geeft Amber toe. Maar Manfred laat zich niet zo snel van de wijs brengen volgens Amber: “Ik en mijn collega’s hebben natuurlijk allemaal een mening over hoe bepaalde dingen eruit moeten zien. Maar Manfred heeft dat gewoon opgepakt en is ermee aan de slag gegaan!”.

Een andere uitdaging is dat Manfred kleuren niet zo goed kan onderscheiden. “Voor ons als ontwerpers zijn vormen en kleuren erg belangrijk. Maar als we die ene grijze balk graag turquoise willen hebben, moeten we daar extra duidelijk over communiceren. Daar hebben we erg hard om moeten lachen.” vertelt Amber grinnikend.

Over de onderlinge samenwerking vertelt Amber verder: “Ik vind het hartstikke leuk om met Manfred te werken! Hij is heel behulpzaam. Als je hem belt of appt, heb je altijd snel reactie. Het voelt dan alsof je zijn enige en belangrijkste klant bent, hoewel dat natuurlijk niet zo is. Dat vind ik mooi aan Manfred.”

Amber BVR

juni 2023
Tekst: Quintie Stoel – Qme-in