Yvonne Bos: gebeld in de supermarkt

Samen met haar man Peter is Yvonne Bos in 2007 Bos Grote Maten Mode gestart. Een kledingzaak voor lange, slanke en/of kleine, forse mannen. Vanuit hun eigen ervaring ondervonden ze namelijk hoe lastig het was om passende kleding te vinden voor mannen met een afwijkende maat. “Daarvoor moesten we helemaal naar Rotterdam, naar zo’n speciaalzaak. Peter was dan een half maandsalaris kwijt voor twee overhemden en een broek”, aldus Yvonne. Dat moest anders kunnen, dacht het stel.

Zo gezegd, zo gedaan, want daar was Bos Grote Maten Mode. De kledingwinkel is populair en wordt goed bezocht. Om die reden is de zaak meerdere keren verhuisd naar een groter pand. “Omdat we letterlijk uit ons ‘jasje’ groeiden.” vertelt Yvonne lachend. “In ons huidige pand hebben we meer ruimte en kunnen we dus een groter assortiment aanbieden aan onze klanten.

Manfred is voor Yvonne een belangrijke steun en toeverlaat. “Ik ben niet zo heel technisch, dus als er iets geks gebeurt met onze printer of kassasysteem, raak ik toch een beetje in paniek.” geeft Yvonne toe. “Op zo’n moment kan ik bij Manfred terecht. Hij kan meekijken bij ons in het systeem en dan heeft hij het probleem zo gevonden.” Yvonne vindt het dan ook prettig dat Manfred zo goed te bereiken is: “Meestal doen die problemen zich voor op zaterdag, als er drie mensen bij je aan de kassa staan. Ook dan is Manfred bereikbaar. Ik heb hem zelfs al eens gebeld toen die in de supermarkt stond.

Manfred ondersteunt Peter en Yvonne Bos niet alleen op zakelijk gebied. “Hij heeft bij ons thuis ook de wifi geregeld. Hij heeft er verstand van en wij niet, dus dan helpt hij graag!” Op de vraag of er ook iets aan te merken is op de samenwerking met Manfred, grapt Peter op de achtergrond: “Misschien kan die een keertje koeken meenemen!” Yvonne lacht, maar benadrukt vervolgens dat ze geen negatief woord kan bedenken over Manfred. “Hij is altijd vriendelijk en gezellig en heel kundig in wat hij doet!

juli 2023
Tekst: Quintie Stoel – Qme-in