Cristina Alvaro: geen eenmalig project

Hoe fijn is het om je laptop open te slaan en toegang te hebben tot snel en stabiel internet? Digital nomad of niet, remote (kunnen) werken wordt in ons dagelijkse leven steeds belangrijker. Ook Cristina, hoofdverantwoordelijke voor de IT-afdeling bij Nanit Rooms Ibiza, merkte op dat haar gasten veel waarde hechten aan goedwerkend internet. Hoog tijd dus om het WiFi-netwerk op de schop te gooien. LanMan systeembeheer mocht haar hierbij ondersteunen.

Nanit Rooms Ibiza is een hostel gelegen op, de naam zegt het al, het mooie Ibiza. Cristina vertelt: “Het hostel is een echt familiebedrijf en bestaat al ongeveer 60 jaar.” Zes jaar geleden heeft Cristina samen met Laila, de eigenaar van Nanit Rooms Ibiza, het hostel gerenoveerd. “Dat was een beste klus.”

“Ook besloten we dat we graag een goede en stabiele internetverbinding wilden realiseren voor onze gasten”, vertelt Cristina verder. “Het is niet zo dat we problemen ervaarden, maar er komen altijd mensen naar Ibiza voor werk. Dan is het fijn om goed internet te hebben. Om die reden hebben we Manfred ingeschakeld.”

Manfred en Cristina kennen elkaar via de familie van Laila. Toen Cristina hoorde dat Manfred dit voor het hostel kon regelen, was ze meteen enthousiast: “Het was voor ons een fijne mogelijkheid om ons internet een upgrade te geven en onze systemen aan te pakken. Manfred maakt gebruik van de meest recente technologieën, dat is perfect voor ons. Onze internetverbinding ging van een simpel thuisnetwerk naar een professionele set-up.”

Over de samenwerking met Manfred is Cristina erg te spreken: “Alles verliep zonder problemen en ging erg snel. Ik heb hem hier en daar ondersteund en een vriend van ons op Ibiza ook. Dat liep hartstikke soepel.”

Daarnaast geeft Cristina aan dat dit geen eenmalig project is. Ze kijkt ernaar uit om een langdurige samenwerking met Manfred aan te gaan: “Het apparaat dat Manfred nu voor ons heeft geïnstalleerd heet The Dream Machine, een grappige naam. Deze machine gaat ons ook in de toekomst helpen, omdat je er veel verschillende apparaten op aan kan sluiten. Denk aan bewakingscamera’s of deursloten. Super handig!”. Fun fact: Als het mee zit, worden de bewakingscamera’s dit jaar al gekoppeld!

oktober 2023
Tekst: Quintie Stoel – Qme-in