Jorick Boddeke: als een collega

BVR is een visionair en strategisch bureau dat werkt aan verschillende vormen van gebiedsontwikkeling in Nederland. Jorick Boddeke begon hier tien jaar geleden als stagiair en is daarna van ontwerper naar projectleider doorgegroeid. Bovendien is Jorick het aanspreekpunt voor de ICT-gerelateerde zaken op kantoor. Dat maakt dat hij veel samenwerkt met LanMan systeembeheer, dat alles rondom de ICT voor BVR inregelt.

Ik ken Manfred al tien jaar, eigenlijk sinds ik bij BVR werk”, aldus Jorick. “Dat was toen wel grappig, want in het oude pand van BVR zat Manfred op een soort zoldertje. Je moest dan met een stijl trappetje naar boven en dan kwam je in een klein hokje terecht waar de servers stonden. Als Manfred er dan was, kon je hem daar vinden”, vertelt Jorick lachend.

Wat doet LanMan systeembeheer zoal voor BVR? “Dat is zo’n beetje alles wat met onze servers te maken heeft”, legt Jorick uit. “En ook als er nieuwe mensen bij BVR komen te werken, zorgen we samen dat er een nieuw account wordt aangemaakt. Dat soort dingen eigenlijk. Ik ben zelf natuurlijk geen ICT’er, maar ik probeer hem wel zo veel mogelijk te helpen.

De samenwerking met LanMan systeembeheer ervaart Jorick als erg prettig: “Mijn ICT-gerelateerde taken zijn door de jaren gegroeid en daardoor werd de samenwerking met Manfred ook intensiever. Hij voelt voor mij als een collega. We kunnen goed samenwerken en het is ook gewoon altijd heel gezellig.” Daarnaast is het ook de flexibiliteit die Jorick erg waardeert: “BVR is erg dynamisch en onze projecten zijn heel flexibel. Dat vraagt ook flexibiliteit van de mensen met wie we samenwerken. Als ik Manfred om zeven uur ’s avonds bel met een probleem, dan gaat hij er meteen mee aan de slag. Het is dan ook binnen no time opgelost. Ja, Manfred doet echt belangrijk werk voor ons!

In die tien jaar dat Jorick en Manfred elkaar kennen, hebben ze al heel wat beleefd. Zo deelt Jorick een leuke anekdote over hun samenwerking in coronatijd: “We moesten in een weekend samen een server installeren op kantoor, maar daarvoor moesten we een coronatest doen. Om te testen of we wel veilig met elkaar konden werken”, grapt Jorick. “Dus ’s ochtends om 8 uur stonden we bij een testlocatie en een kwartiertje later wandelden we coronavrij richting kantoor. Een hele maffe situatie.

januari 2024
Tekst: Quintie Stoel – Qme-in